Нов курс по класически индийски танци за НАЧИНАЕЩИ
бахратанатям с Виктория Маринчева

Танцувайте като в приказка!

Часовете стартират на 1-ви Декември 2021 г.

Групата по танци поставя акцент върху два от класическите стилове на Индия – бхаратанатям и катхак. Заедно с това се изучават различни фолклорни елементи като основа за популярните боливуд хореографии.

КЛАСИЧЕСКИ ИНДИЙСКИ ТАНЦИ

Бхаратанатям представлява класически индийски стил, който произхожда от южната част на страната (щатите Карнатака и Тамил Наду). Изпълняван е солово от жени като част от религиозното служене в хиндуистките храмове. В съвремието танцът продължава да бъде обвързан с митологичното, като изобразява историите на божествата посредством кодирания език на жестовете. Стилът се отличава с фиксирана горна част на тялото и полуприклекнала позиция на краката. Комбинира ефектни стъпки и сложен жестомимичен език на ръцете, очите и лицето.

Катхак е класическият стил на Северна Индия. Отличава се с умелото съчетание на местната хиндуистка и по-късната мюсюлманска традиция. Характеризира се с елегантност и бързина на движенията. Позицията на тялото тук е изправена.  Ръцете и лицето са тези, които говорят.

БОЛИВУД И ФОЛКЛОРНИ ТАНЦИ ОТ ИНДИЯ

Боливуд е цветен, жизнерадостен, пълнен с емоции. Това са танците от популярните индийски филми, които внасят допълнителна драма в историята. Песента се разказва с мимиката на лицето, с жестовете на ръцете. Артистите танцуват своите преживявания. Ще се радваме на хубавата музика от Индия и ще се учим да изразяваме това, което усещаме с движенията на тялото. Ще се занимаваме с фолклорни стилове от различни области на страната, защото боливуд е комбинация от много елементи – класически и етно.

Уроците са подходящи за всички възрасти. Носете си добро настроение, удобни дрехи и любопитство да учите. Танцуваме боси и това е особено приятно.

Влючи се и ти с усмивка и любопитство. Обещавам да бъде забавно 🙂

ВИКТОРИЯ МАРИНЧЕВА И ШКОЛА ДИПАВАЛИ

Виктория Маринчева се занимава с класически индийски танци в стил бхаратанатям от 2011 г. Започва да учи при Вивиана Джентили в школа „Дипавали“. През 2013 г. открива своя настоящ учител – Ниведита Бадве – един изключително талантлив изпълнител на бхаратанатям от град Пуне, Индия.

Виктория Маринчева организира ежегодни събития посветени на индийските танци. Така се появяват спектаклите „Танцът на Шива” (2014), „Анубхути“ (2015), „Shivoham“ (2016), Ya Devi Sarvabhuteshu (2017), Цветовете на Индия (2018), Pravaha (2019). Участва в събития  за популяризиране на индийската култура като Денят на Индия, Денят на Хинди в СУ, Международният ден на Йога, Международният благотворителен базар в София. Излиза на сцената на международни фестивали в България и Индия. Прави лекции и презентации на тема индийски танци и йога. През септември 2018 става част от екипа, който има честта да изпълни танц по време на посещението на президента на Индия в България.

Виктория Маринчева продължава да се обучава в стил бхаратанаям при своя учител Ниведита Бадве, като постепенно се задълбочава и в други стилове, които дават възможност за разширяване на артистичните умения на един изпълнител – катхак, боливуд, инди фолк стилове, инди фюжън.

За практиката важат и Мултиспорт карти – без доплащане!

 • ВИКТОРИЯ МАРИНЧЕВА
  ВИКТОРИЯ МАРИНЧЕВА Индийски танци

  Виктория Маринчева се занимава с класически индийски танци в стил бхаратанатям от 2011 г. Започва да учи при Вивиана Джентили в школа „Дипавали“. През 2013 г. открива своя настоящ учител – Ниведита Бадве – един изключително талантлив изпълнител на бхаратанатям от град Пуне, Индия, като при него Виктория продължава да се обучава в стил бхаратанаям, като постепенно се задълбочава и в други стилове, които дават възможност за разширяване на артистичните умения на един изпълнител – катхак, боливуд, инди фолк стилове, инди фюжън.

  Доверете се на Вики и опитайте! Танцувайте като в приказка! 🙂

СЕДМИЧЕН ГРАФИК ИНДИЙСКИ ТАНЦИ

ден час
сряда 19:30 – 20:30

КАРТИ

 • 12
  посещения
  лв.130 1 месеца
  • важи за всички занимания в студиото
  • валидност: 1 месец
 • 1 посещение
  лв15
  важи за всички занятия в студиото