ТАЙ ДЗИ ЦЮАН

НОВО! Това лято някои от часовете ще се провеждат на открито – на Дъновистката поляна до телевизионната кула (за точна информация ни позвънете на 0888417976). 

Важат карти на студиото, предварително закупени от студиото или онлайн. До края на м. септември 2020 важат също и карти Мултиспорт, придружени от документ за самоличност и представени преди началото на часа!

По-долу в графика са описани всички часове и съответно тези, които се провеждат навън, са обозначени. 

Очакваме ви! 😉

От м. септември също стартира и нова група по Тай Дзи за начинаещи в студиото ни в Интерпред. Все още има места в групата и може да се присъедините и през октомври. Вижте часовете по-долу!

Цигун в тай чи чуан предствалвява комплекс от специфични упражнения и движения, свързани с визуализирането на движението на жизнената енергия в тялото на човека. Ефектът е намаляване на стреса, профилактика на здравето, връщане към естественото състояние и хармония.

Радост и покой, които са свойствени за „Истинската природа“ на човека. Това е Тай Дзи Ци Гун.

Животът – това е взаимодействието на противоположностите. Няма движение без покой и обратно. Дао – това е едно Ин и едно Ян. Всичко се ражда от тяхното взаимодействие.

Симетрия и хармония – това е един от основните закони на мирозданието и един от основните принципи на Тайдзицюан. В Тайдзицюан твърдостта и мекотата се уравновесяват, пълното и празното се взаимозаменят, бързите движения се редуват с бавните. Хармонията трябва да господства и в тялото, и в съзнанието.

ЦИГУН в Тайдзицюан – това са специфични упражнения, свързани с „визуализацията“ на движението на „Ци“ (жизнената енергия) чрез ритъма на дишането. Това значително успокоява централната нервна система, което води до намаляване на стреса и „успокояване на ума“. Човек се отпуска, разпуска мускулатурата и възвръща естественото състояние на тялото и „ума“ си. По този начин, без стрес и напрежение, вече може спокойно да наблюдава за по-фините движения на „Ци“ и може да работи на това ниво.

Редовните занимания с цигун подобряват физическото състояние на човека. Това се отразява в по-добър сън, по-добро храносмилане, мекота и позитивност в ежедневните ситуации при общуване с хората.

За практиката са ви необходими чисти гуменки и удобни дрехи. Практиката не е подходяща за бременни!

 • ВЛАДИМИР ГУДИМ
  ВЛАДИМИР ГУДИМ Тай Дзи Цюан и Цигун

  Владимир изучава и преподава източни бойни изкуства в Москва и София вече повече от 35 години.  Той няма да каже за себе си, че е майстор по ушу, но всички го приемат за такъв. Безспорно е един от хората в България с най-дълъг опит (30+ години) в китайските вътрешни стилове – тайдзи цюан, чо дзяо, багуа, и др. Учил е в Китай при големи майстори, сред които Chen Shi Taiji Quan – при майстор Liu Jinggang. В преподаването си се придържа възможно най-близко до традиционната методика.

  От много години живее в България и в йога студио Изток води Тайдзи Цюан, както и цигун и ZAZEN медитация.

СЕДМИЧЕН ГРАФИК ТАЙДЗИ ЦЮАН

ден час водещ
понеделник 19:30 – 20:45  Владимир Гудим, напреднали (провежда се на открито – на Дъновистката поляна)
вторник 7:45 – 9:15 Владимир Гудим, медитация ZAZEN, цигун (подходящо и за начинаещи)
вторник 20:00 – 21:15 Владимир Гудим, начинаещи (НОВА ГРУПА)
сряда 19:30 – 20:45  Владимир Гудим, тай дзи с меч (провежда се на открито – на Дъновистката поляна) (подходящо и за начинаещи)
четвъртък 7:45 – 9:15 Владимир Гудим, медитация ZAZEN, цигун (подходящо и за начинаещи)
четвъртък 20:00 – 21:15 Владимир Гудим, начинаещи (НОВА ГРУПА)
петък 19:30 – 20:45  Владимир Гудим, напреднали (провежда се на открито – на Дъновистката поляна)
събота 9:30 – 11:00 Владимир Гудим, тай дзи с меч (провежда се на открито – на Дъновистката поляна)

КАРТИ

 • Карта GOLD 8
  лв.80 1 месец
  • 8 посещения
  • всички занимания
  • 1 месеца валидност
  • GOLD картата е достъпна за всеки, който има закупени вече поне 5 бр. редовни карти за 8 или 12 посещения.
     
 • 12
  посещения
  лв.130 1 месец
  • важи за всички занимания в студиото
  • валидност: 1 месец.
 • 1 посещение
  лв15
  важи за всички занятия в студиото