ТАЙ ДЗИ ЦЮАН (Тай Чи)

Ако не сте се докосвали до Тай Чи, елате и опитайте в групите ни по Тай чи или Цигун за всички в Интерпред 🙂 Вижте графика на часовете по-долу и заповядайте!

Цигун в тай чи чуан предствалвява комплекс от специфични упражнения и движения, свързани с визуализирането на движението на жизнената енергия в тялото на човека. Ефектът е намаляване на стреса, профилактика на здравето, връщане към естественото състояние и хармония.

Радост и покой, които са свойствени за „Истинската природа“ на човека. Това е Тай Дзи Ци Гун.

Животът – това е взаимодействието на противоположностите. Няма движение без покой и обратно. Дао – това е едно Ин и едно Ян. Всичко се ражда от тяхното взаимодействие.

Симетрия и хармония – това е един от основните закони на мирозданието и един от основните принципи на Тайдзицюан. В Тайдзицюан твърдостта и мекотата се уравновесяват, пълното и празното се взаимозаменят, бързите движения се редуват с бавните. Хармонията трябва да господства и в тялото, и в съзнанието.

ЦИГУН в Тайдзицюан – това са специфични упражнения, свързани с „визуализацията“ на движението на „Ци“ (жизнената енергия) чрез ритъма на дишането. Това значително успокоява централната нервна система, което води до намаляване на стреса и „успокояване на ума“. Човек се отпуска, разпуска мускулатурата и възвръща естественото състояние на тялото и „ума“ си. По този начин, без стрес и напрежение, вече може спокойно да наблюдава за по-фините движения на „Ци“ и може да работи на това ниво.

Редовните занимания с цигун подобряват физическото състояние на човека. Това се отразява в по-добър сън, по-добро храносмилане, мекота и позитивност в ежедневните ситуации при общуване с хората.

За практиката са ви необходими чисти гуменки и удобни дрехи. Практиката не е подходяща за бременни!

  • ВЛАДИМИР ГУДИМ Тай Чи и Цигун

    Владимир изучава и преподава източни бойни изкуства в Москва и София вече повече от 35 години.  Той няма да каже за себе си, че е майстор по ушу, но всички го приемат за такъв. Безспорно е един от хората в България с най-дълъг опит (30+ години) в китайските вътрешни стилове – тайдзи цюан, чо дзяо, багуа, и др. Учил е в Китай при големи майстори, сред които Chen Shi Taiji Quan – при майстор Liu Jinggang. В преподаването си се придържа възможно най-близко до традиционната методика.

    От много години живее в България и в йога студио Изток води Тайдзи Цюан, както и цигун и ZAZEN медитация.

СЕДМИЧЕН ГРАФИК

ТАЙДЗИ ЦЮАН (ТАЙ ЧИ)

В периода май – септември някои от заниманията се провеждат на открито – на Дъновистката поляна до Телевизионната кула. (за повече информация: тел. 0888417976)

ден час на практиката водещ – Владимир Гудим
понеделник 20:00 – 21:30 Тай Чи за напреднали
вторник 20:00 – 21:30 Тай Чи за всички
сряда 18:30 – 19:30 Цигун за всички
сряда 20:00 – 21:30 Чен ши Тайдзи чанцюан 108 ши
четвъртък 20:00 – 21:30 Тай Чи за всички
петък 18:30 – 19:30 Цигун за всички
петък 20:00 – 21:30 Тай Чи за напреднали
събота  10:30 – 12:00 Базова техника

КАРТИ

  • Карта GOLD 8
    лв.90 2 месеца
    • 8 посещения
    • всички занимания
    • 2 месеца валидност
    • GOLD картата е достъпна за всеки, който има закупени вече поне 5 бр. редовни карти за 8 или 12 посещения.
       
  • 12
    посещения
    лв.150 2 месеца
    • важи за всички занимания в студиото
    • валидност: 2 месеца
  • 1 посещение
    лв18
    • важи за всички занятия в студиото